Hemispheric of fisheye dome

ACTi heeft verschillende camera’s in het assortiment die een beeld van 180° of 360° rondom kunnen weergeven. Zoals wellicht is opgevallen wordt in het ene geval gesproken over een hemispheric dome IP camera en in het andere geval over fisheye dome IP camera. Maar wat is nu eigenlijk het verschil tussen beide?

In beide gevallen zijn de camera’s voorzien van een bolle lens waardoor een extreem brede kijkhoek wordt gecreëerd. Door de bolle lens is het beeld nog rond (zoals hiernaast afgebeeld) en niet aangepast voor een rechthoekig scherm, zoals we gewend zijn dit te bekijken. Een processor zal dit beeld dus nog moeten omvormen naar een beeld met rechte hoeken.

Het verschil tussen deze beide camera’s zit in de manier waarop beelden door de camera over het netwerk verstuurd worden. Een fisheye dome camera verstuurd het beeld zoals hiernaast afgebeeld naar een NVR. Er wordt dus gebruik gemaakt van de processorkracht van de NVR om het beeld om te vormen. Een hemispheric dome camera beschikt over een ingebouwde processor die de beelden zelf omvormt voordat deze verstuurd worden naar de NVR. Wanneer u een camerasysteem met meerdere fisheye dome camera’s installeert, wordt een steeds krachtigere NVR verlangd. U kunt in dat geval beter kiezen voor een hemispheric dome camera.

U kunt hier een handleiding bekijken met de verschillende beeldweergaven die de KCM-3911 indoor hemispheric dome IP camera biedt.

Klik hier voor de hemispheric en fisheye IP dome camera's van ACTi.

ACTi.jpg

Zoeken

Op zoek naar specifieke informatie over onze producten?

Geavanceerd zoeken